Naučite da pravite ženske frizure

31/05/2017

Internet je prepun brojnih tutorijala i fotografija koji će vam pomoći ako žeite da naučite da pravite ženske frizure, bez odlaska kod frizera. Naravno, zahteva se ipak određena doza umeća i znanja, ali je vežba ključna.

Svakako, ako niste raspoloženi da to učinite samostalno, uvek možete da odete u frizerski salon i dobijete savršenu frizuru, ali imajte na umu da cena ove usluge baš varira, tako da se lako može dogoditi da budete prilično neprijatno iznenađeni kada čujete koliko je potrebno da platite kako biste dobili željenu frizuru. Podrazumeva se, takođe da imate mogućnost i da se sami kvalifikujete za zanimanje kreator ženskih frizura, a ukoliko vam je to želja, pa da zaista počnete i da zarađujete pristojne sume novca od posla kojim ste izabrali da se bavite.

A pre nego što odlučite šta vam je činiti, nemojte da zaboravite da pažljivo negujete svoju ili kosu svoih ćerki, sestričina i ostalih devojčica koje žele da im baš vi napravite frizuru. Pravilna nega je ključna za kvalitet kose, kao što je strpljenje, vežba i umeće osnov za uspeh određene frizure. Ni u kom slučaju ne treba zaboraviti ni ideju, a njih je zaista puno.

Priprema...

Obično se frizura pravi na ne baš čistu i ni u kom slučaju prljavu i masnu kosu... dakle, najbolja opcija jeste da je pravite dan ili dva posle pranja. Ne zaboravite da pripremite sve potrebne rekvizite: gumice, šnalice, presu, figaro za uvijanje ili možda, papilotne, te gel za kosu, lak i slične stvarčice, bez kojih dobra frizura ne može da bude napravljena.

Ali, pre svega toga je nabitnije da odlučite kakvu frizuru želite da imate ili napravite nekome, odnosno da znate da li će to biti neka punđa i kakva otprilike ili ste više za opuštene lokne... A možda vas više zanima konjski rep ili čuvena riblja kost, te neka vrsta pletenice... sve su to ideje kojih ima na pretek, ali ne zaboravite da ne može svaka frizura koju budete videli na slici, da izgleda tako i na vašoj ili kosi vaše prijateljice ili sestre, to jest osobe kojoj pravite frizuru. Zato je vrlo važno i da dobro pogledate kakav je kvalitet kose osobe sa konkretne slike, a kako ne biste bili nezadovoljni postignutim.

Kako napraviti frizuru iz snova?

Najvažnija je dobra priprema, odnosno analiza one frizure koju ste izabrali. Pa, tako na primer, ako je vaš izbor vezan za neku retro, opuštenu punđu, obavezno je da prethodno napravite kovrdže, a što možete da učinite ili uz pomoć takozvanog figara ili uz navijanje kose na papilotne određene veličine.

Naravno, ukoliko ste se odlučili za varijantu punđe ili one frizure koja je poznata kao konjski rep, tu praktično nećete morati nikakvu posebnu pripremu da radite, osim što se očekuje da znate kako se plete pletenica ili, možda riblja kost.

Danas je čak i punđe vrlo lako naraviti u kućnoj varijanti, jer su dostupni razičiti modeli specijalnih gumica, koje se vrlo jednostavno koriste, a obično se te gumice mogu kupiti u crnoj, beloj i braon boji. Dobra stvar jeste što se ona praktično ni ne vidi, ukoliko je budete kamuflirali uz korišćenje ukosnica u boji kose.

Dodatni saveti

Potrudite se da vežbate što više, kako bi vaše ruke u relativno kratkom roku bile što veštije za izradu najrazličitijih ženskih frizura. Takođe je preporučljivo da gledate i različite tutorijale, koji će vam svakako biti od velike pomoći prilikom rada.

Ne zaboravite da je najvažnije da odabrana frizura bude prilagođena kako kvalitetu kose i obliku lica, isto tako i prilici za koju se pravi. Sa tim u vezi se biraju i ukrasi za kosu koje bi trebalo koristiti, a koji u velikoj meri utiču na to da sama frizura izgleda znatno glamuroznije i elegantnije.

I svakako najvažnije: ne predajte se lako i ne odustajte ukoliko to baš ne bude ista frizura kao sa fotografije, jer je za pravljenje takvih frizura potrebno dosta vežbe i strpljenja.

Sledeći post


Podelite: